maandag 20 augustus 2012

Vakantie Bijbel School

Bij elke kerk zien we de affiches voor hun jaarlijkse vakantiebijbelschool hangen. Het tijdstip valt ons op - over het algemeen lopen ze van 18.00-20.30 uur. We zien regelmatig dezelfde thema's terugkomen. Ook de gemeente van ons gastgezin had vorige week een vakantie bijbel school. Heel gemakkelijk, want je huurt gewoon iemand in die het doen van vakantie bijbel scholen als bediening heeft. Het hele jaar reizen zulke mensen door het land met hun trailers met daarin alle benodigdheden. Buiten de vakantieperiodes maken ze zich dienstbaar op conferenties en bijbelscholen. De gemeenteleden worden geacht een handje toe te steken, maar voor hen is er weinig tot geen voorbereiding.

Vier avonden lang worden de kinderen en volwassenen vermaakt. Dit jaar reisde deze evangelist door het land onder het thema 'farm'. Net zoals alles hier in de VS een beetje in overdrive is, is ook deze VBS een beetje te veel van het goede. Té veel snoep, té veel cadeautjes, té veel magische truckjes...
De doelgroep was wel een beetje vergelijkbaar met die in Tongeren, dus er gebeurden veel bekende dingen;-)


Wij waren gelukkig dat we maar twee avonden in staat waren te gaan, alhoewel no. 3 dat eigenlijk wel jammer vond. Zij voelde zich daar helemaal thuis en deed helemaal mee. Alleen de eed aan de Amerikaanse vlag sloeg ze over, 'want wij hebben een andere vlag'. Die aan de christelijke vlag en aan de Bijbel (jaja, wat ze allemaal al niet verzinnen) deed ze trouw mee met haar hand over haar hart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten