maandag 20 augustus 2012

Landschap

Elke keer dat we erop uit trekken genieten we van het landschap. Rijden we oostwaarts dan doet het landschap ons aan Beieren denken. Golvende heuvels, veel groen. Allen de rode schuren en de ronde, hoge silo's herinneren ons eraan dat we in een ander deel van de wereld zijn.













Rijden we westwaarts dan komen we in de riviervallei van de Mississippi met zijn grote backwaters. Aan weerszijden van de rivier staan de grote zogenaamde blufs (rotsen) en daarboven zie je de roofvogels zweven. Langs de rivier liggen om de 20 mijl kleine stadjes. De meeste zijn gesticht rond 1880, alhoewel de eerste blanke handelaars hier al tweehonderd jaar eerder langs de rivier kwamen. Dit waren Franse handelaars en langs de rivier vind je dan ook vele Franse namen - La Crosse, Trempeauleau, Eau Claire, Prairie du chien. Wanneer ze hier uitgesproken worden, herken je alleen de Franse klank niet. Langs de rivier wemelt het van Staatsparken - schitterende plekjes.





In de schemering staan onze vrienden langs de weg. Altijd uitkijken want ze maken soms gekke bokkesprongen. Ze zijn moeilijk te vangen in de lens, maar dit kleintje was net niet snel genoeg weg.


2 opmerkingen:

  1. Wat een mooi land zeg, en kostelijk al die rode schuren!! Wat een heerlijk blog, kwam via via hier terecht. Ik ga jullie volgen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mark je wordt al een aardige cowboy.
    Mooi allemaal,zeg.
    Liefs ma.

    BeantwoordenVerwijderen