dinsdag 14 augustus 2012

Minneapolis

Na een lange tijd temidden van de boerderijen te hebben verkeerd trekken we voor een aantal dagen noordwaarts. Op onze route ligt één grote stad en die kunnen we dan ook niet links laten liggen. We genieten van de skyline van Minneapolis. Of eigenlijk is het niet één stad, maar zijn het er twee die de Twin Cities worden genoemd, Minneapolis en St. Paul.


Deze stad blijkt de thuishaven van Desiring God ministries te zijn en we kunnen het zo regelen dat we een dienst van de Bethlehem Baptist Church kunnen bezoeken waarin John Piper voorgaat. Deze gemeente komt op zondagmorgen samen op 3 plaatsen, maar het onderwijs wordt centraal geregeld. De preek wordt dan ook op zaterdagavond in een dienst in hun eigen gebouw in het centrum van de stad opgenomen. Op zondagmorgen preekt de predikant op één plaats dezelfde preek en op de twee andere plaatsen wordt diezelfde preek als opname getoond.



We genieten van de dienst en vinden het een voorrecht dit eens life mee te maken. We kennen zijn preken van internet en genieten dan ook nu weer van zijn onderwijs. We hebben al veel kerken bezocht en veel waarheden gehoord, maar preken die echt je hart raken zijn zeldzaam. Zo niet bij de preken van John Piper - in een uur tijd raakt hij zoveel punten aan dat je hart er op de één of andere manier altijd door geraakt wordt. Verootmoedigd en hoopvol verlaten we dan ook deze kerk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten