donderdag 23 augustus 2012

Laatste stop

Wakker worden door het geklikklak van paardenhoeven omdat er een Amish buggy langs je huis voorbij gaat. Idyllischer kan haast niet. We overnachten bij ons laatste Candle in the Window gezin en het is zo gezellig. Nee, zij zijn geen Amish, maar wonen er temidden van. Op onze tocht door het Noordoosten van de VS zijn we er veel tegengekomen. Ik las dat de Amish de snelst groeiende bevolkingsgroep in de VS is. Getallen uit een studie geven aan: In 1900 waren ze met 5000, in 1991 met 123.550 en in 2010 tellen ze 249.500.


We hebben het heel gezellig. Onze gastvrouw is van Nederlandse afkomst en koestert haar erfenis. Ze heeft een kleine Nederlandse woordenschat en no. 4 vindt het geweldig. Hij is direct vertrokken met de zoon des huizes. Weliswaar in het Engels;-) 



We zijn hier in een tweede generatie thuisonderwijsgezin. De ouders zelf zijn ook nooit naar school geweest en vooral no. 1 vindt het erg leuk te horen hoe zij hun pad tot de volwassenheid gelopen hebben. Het blijkt een erg actieve familie te zijn en mevrouw heeft in het verleden vele kostuums genaaid. Ze mogen gepast worden en de dames hebben veel plezier en raken helemaal geïnspireerd. Homeschool plays.... we hebben op onze reis al meerdere enthousiaste thuisonderwijsfamilies gezien. Zouden we zoiets in onze buurt van de grond kunnen krijgen?

Eén overnachting is veel te kort want we hebben nog veel te delen. Maar we moeten door. Gelukkig is er nog haar blog.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten