zondag 5 augustus 2012

......... op de prairie

Verblijvend in de streek waar ongeveer 130 jaar geleden Laura Ingalls met haar familie de prairie overging op reis naar weer een nieuwe streek, kunnen we er niet onderuit om hét Laura Ingalls museum in Walnut Grove, Minnesota, te bezoeken. Elk jaar wordt daar 3 x een groot buitentheater opgevoerd en wij hebben kaarten besteld voor de vrijdagavond.

We bereiden ons voor. Je gaat natuurlijk niet zomaar naar Walnut Grove, maar dat moet in stijl. Onze meiden voelen zich te groot voor een hele verkleedpartij, maar een bonnet moet toch kunnen. We zijn een hele dag druk met het naaien van 3 bonnets. Nu ja, je moet eerst natuurlijk nog je materiaal verzamelen, patroon maken, kijken of je de naaimachines aan de gang krijgt, maar 's avonds hebben we toch 3 echte huis op de prairiemutsen.



Eerst wacht ons nog een route van 5 uur. In een kwartier zijn we in Minnesota, we moeten alleen de Mississippi over en het eerste uur rijden we door de prachtige heuvels die zich langs de rivier uitstrekken. Daarna wordt het saai. We dachten al redelijke saaie trajecten gereden te hebben, maar dit slaat alles. Het is één groot maïsveld waar we doorheen rijden af en toe onderbroken door een soyabonenveld. De oogst is nog niet begonnen, er is werkelijk niets te zien. Gelukkig zijn de christelijke radiozenders goed vertegenwoordigd.



In Walnut Grove vinden we al snel de weide waar het spektakel wordt opgevoerd. We hebben plaatsen op de heuvel, hebben dekens mee om op te zitten en onze citronella/lemongrass olie tegen de muggen zit in onze tas. We weten niet wat we kunnen verwachten, maar wanneer het theater om 9.00 start, zitten we direct in het verhaal. We genieten volop!






Mocht het lezen van de boeken en het bekijken van de tv-serie nog romantische gevoelens achterlaten, na dit spektakel is de reactie van de kinderen direct: "het pioniersleven was toch een zwaar leven".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten