dinsdag 14 augustus 2012

Spelen

Er wordt heel wat afgespeeld. Het leuke is natuurlijk dat het in een andere taal is. Leuk te zien hoeveel ook no. 4 oppikt. 'Look, this is the bigste', zegt hij tegen zijn vriend wijzend op broodjes. Grappig hoe hij Engels spreekt met Nederlandse vormen.

Fietsen en balspelen zijn het meest favoriet in onze gastfamilie en dat komt goed uit. Fietsen doen onze kinderen ook graag, maar met balspelen kunnen ze nog veel leren. Onze kinderen zijn niet zo balbehendig en ze hebben de afgelopen weken dus veel kunnen oefenen. Overdag was het regelmatig te heet om buiten te spelen, maar dan boden rivier of meer wel verkoeling. Kanoën is momenteel de meest favoriete bezigheid van iedereen.

Wat ook heel leuk is, is het kleine huis op de prairie spel. Dagenlang hebben ze zich in andere tijden gewaand. Wat een creativiteit kwam er los - tot aan rechtzaken voor het vrijlaten van slaven. Heerlijk om de kinderen zo bezig te zien.










Wanneer het te warm was of de spelers niet meer wisten wat te doen, was daar de wii in een airco gekoelde living. Langzaamaan beginnen de kinderen te begrijpen dat er aan deze weken van spelen bijna een einde komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten