maandag 20 augustus 2012

Hiking

Een engelstalige titel. Niet omdat we het Nederlands vergeten zijn, maar eigenlijk hebben we in het Nederlands geen woord dat deze bezigheid omschrijft. Het is niet zomaar wandelen, want dat kan je net zo goed in de plaatselijke woonwijk doen. Hiking gaat om wandelen in de natuur. In de VS wemelt het van de hiking paden, wandelpaden die je doorheen de mooiste stukjes natuurgebied loodsen. Ze hebben al naar gelang de moeilijkheidsgraad diverse kleuren, maar wij wagen ons gerust aan de rode. Eerlijk gezegd hadden we veel meer willen wandelen, maar de extreme hitte in de maand juli heeft er regelmatig een stokje voor gestoken. In de krant lazen we dat de maand juli de heetste maand ooit in de VS is geweest. Wij hebben het gevoeld. Wanneer je vanuit een airco gekoelde ruimte de hitte in liep, was het alsof je een hete oven inliep. Je moest opboksen tegen de warmte en het kostte veel energie.

Gelukkig is het de afgelopen twee weken wat minder warm, alhoewel we nog altijd de helft van onze valiezen niet gebruikt hebben. Lange broeken, jassen en sweaters zijn er al die maanden gewoon ingebleven.

Nog wat hiking plaatjes.






Leuk om een halfuurtje later de rots terug te zien waar je net op stond. (foto hierboven)


Dit was de rots (foto hierboven).




2 opmerkingen:

  1. Heerlijk hoor! En ik hoorde het van familie dat het zo vreselijk heet moet zijn geweest! Ach, is in ieder geval beter als dat het elke dag zou regenen! :) Het ziet er gezellig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad. Ruim een maand stond de thermometer gemiddeld op 38°C met verschillende uitschieters naar boven de 40°C. Niet een temperatuur waarbij je heerlijk gaat 'hiken'.

    BeantwoordenVerwijderen