dinsdag 14 augustus 2012

Mall of America

Een aantal weken geleden, toen we nog in Virginia waren, werden we al gewezen op de Mall of America. Daar moesten we geweest zijn. Dit grootste overdekte winkelcentrum van Amerika ligt naast het internationale vliegveld van Minneapolis. Wij daarheen en het blijkt dat we niet de enigen zijn. In file rijden we één van de grote parkeergarages in. Over een winkelcentrum hoef ik niet veel te vertellen dan dat no. 4 dit vreselijk vindt, papa hier ook niet veel tijd wil doorbrengen, maar de dames staan te popelen om hier hun tijd te verdoen. Moeilijk dilemma voor de mannen. Gelukkig is er een grote Lego winkel én in het midden van de grote ovaal ligt een heus pretpark.





Het is inderdaad niet te doen hoe groot dit winkelcentrum is. Zelfs no. 1 wordt er moedeloos van. We genieten van een paar winkels. Het blijkt uitverkoop bij de lievelingsshops van de meisjes. We drinken Starbuckskoffie. We kijken nogmaals onze ogen uit bij de American girl winkel, maar kennen het concept inmiddels. Natuurlijk maken we ook tijd voor een aantal ritjes in het pretpark - vooral no. 3 doen we hiermee een groot plezier. Samen met papa suist ze langs in de achtbaan. Samen met papa én mama speert ze naar beneden in de bootjes. Na anderhalve dag in de drukte hebben we het wel gezien.





We overnachten in een overvol hotel en zijn blij de volgende morgen verder noordwaarts te kunnen trekken. Richting Lake Superior. Net zoals Mille Lacs ook weer een naam met Franse wortels (Supérieur); het waren nl. Franse ontdekkingsreizigers en bonthandelaars die hier in de 17e eeuw de eerste blanken waren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten