dinsdag 14 augustus 2012

Thuisonderwijs winkel

Waar wij in ons Nederlands taalgebied alleen maar van kunnen dromen is hier werkelijkheid. Een boekwinkel gespecialiseerd in thuisonderwijs materialen. Allerhande curricula bij elkaar tentoongesteld. Waar je anders uren achter de pc probeert materiaal in te kijken en reviews van anderen leest, kan je hier op je gemak alles inkijken en advies vragen aan de ervaren eigenaars van de winkel. Het blijkt een drukbezochte winkel te zijn. Wij brengen ruim 2 uur door tussen de boeken en ontmoeten zeker 6 andere thuisonderwijs families met hun diverse manieren van aanpak.


In al die jaren van thuisonderwijs hebben wij al heel wat boeken verzameld en het was leuk te ontdekken dat hun kast met basismaterialen veel dezelfde titels bevatte als onze kasten thuis. No. 1 is daar erg van onder de indruk. We genieten van de humoristische boekjes over thuisonderwijs - boekjes die je niet zo snel zou aanschaffen, maar wel heel leuk zijn om in te kijken. We buigen ons over de inhouden van de CLEP-examens. No. 2 geniet van de boeken met historische kostuums. No. 3 gaat op zoek naar Engelse boeken die zijzelf kan lezen. No. 4 staat gefascineerd voor het rek met technisch speelgoed. Papa en mama krijgen een koffie aangeboden met de Amerikaanse smaakshot. Papa kiest chocolade, maar mama bedankt.





Tegen sluitingstijd moeten we toch echt vertrekken, want een nieuw Candle in the Window gezin verwacht ons. We kopen naast het enige wat we echt nodig hadden - een science curriculum - een aantal Dover kleurboeken. Die zijn altijd zo mooi, daar wil je als volwassene nog wel in kleuren. We schaffen het Answers in Genesis science curriculum aan waar we al eerder over schreven. Na een kort gesprekje over onze wensen, adviseerde eigenaar B. ons dit curriculum - het kwam bekend over, ziet er aantrekkelijk uit, lijkt werkbaar met vertaling 'on-the-go' en wat ons het meest aantrekt, vertrekt vanuit creationistisch standpunt. Waar we voorgaande jaren kritisch met het Nieuws uit de natuur materiaal hebben gewerkt, gaan we ons nu verdiepen met dit materiaal.

Tegen vijven draaien we de oprijlaan naar onze gastfamilie in en we worden opnieuw geraakt door het welkom en de gastvrijheid. We genieten van een heerlijke maaltijd met regionale wilde rijst. 's Avonds vergezellen we hen naar de plaatselijke bijbelstudie. De kinderen genieten en wij komen tot rust.

1 opmerking:

  1. Oh wat ik graag over je schouder 'meegekeken' in de TO winkel ;-)
    Ik ben benieuwd naar je science curriculum!
    (benieuwd of ik het vanaf een afstand goed ingeschat heb :-)

    En dank jullie voor de uitgebreide beschrijvingen: ik reis in gedachten mee

    EB te S

    BeantwoordenVerwijderen