maandag 18 juni 2012

Winkelen

De afgelopen dagen hebben we New York nog wat verder afgestruind. De dames hadden een lijstje gemaakt van winkels die ze wilden bezoeken. We startten bij Macy's, het grootste warenhuis. Een soort Inno of Bijenkorf, maar dan megagroot. Zoiets als 3 verdiepingen met damesschoenen, enzovoort. Wanneer we weer een roltrap op of af waren gegaan, zuchtte no. 4 maar eens. Eigenlijk zijn we er maar snel doorheen gegaan, want het kan ook té zijn. We bezochten de m&m store. Tja, wat je daar nu eigenlijk moet;-) - de kleuren m&m waren wel erg mooi. We kochten wat m&m's aan de dubbele prijs per lb. (zoiets als 450 gr.) dan in de winkel. Oftewel: 'hoe ze toeristen gek maken'.


We zijn ook in de oudste speelgoedwinkel van New York geweest, FAO Schwarz. Een mooie collectie, maar we kwamen daar voor de Big piano. Verder bezochten we nog Barnes and Nobles, een boekenwinkel! Daar kunnen we ons alle 6 uren vermaken. Het eerste stapeltje boeken zit in de koffers... en er zijn lijstjes met wishlists geschreven.


 O ja, we bezochten ook nog een poppenwinkel, American girl. Hoor je de mannen al zuchten? De dames slaakten daar kreten als ooooh, maaaamaaaaa, gaaf! 'Hier zou ik ook nog wel mee willen spelen', zegt een 17-jarige. De muzikale accessoires (cello, viool en piano met echte pianomethode in miniatuur!) en historische outfits kunnen op gejubel rekenen. Ze zijn in elk geval weer geïnspireerd, want thuis gaan ze die ene pop van oma weer opzoeken (weet je wel met die zwarte lange haren;-)) en volgens no. 1 had oma er zelfs nog zo één liggen. Dan zullen de kleertjes zelf wel gemaakt worden, want ja, deze prijzen gaan wij niet voor poppenkleren betalen.




We bezochten het Grand Central Station. Zie je de klok? Heb je Madagascar gezien?
Helemaal achter ons, waar je al die mensen op het balkon ziet staan, is een Apple store. Daar hebben de kinderen en papa zich vermaakt met het spelen op allerlei I-apparatuur.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten