woensdag 13 juni 2012

Regen

Vanmorgen (dinsdag) werden we wakker met dreigende luchten. Het duurde dan ook niet lang voor de regen met bakken uit de hemel viel. Het bleef wel lekker warm. Onze planning van vandaag kwam goed uit, want we zouden naar het American Museum of Natural History gaan. We lazen ergens "het grootste museum ter wereld". Groot was het inderdaad. Het leuke aan veel musea in New York is dat je mag betalen wat je wilt. Ze hebben een prijs die ze aanraden, maar je mag ook met een veel kleine donatie naar binnen. Daar heb je dan speciale rijen voor. Wij dus ook in zo'n rij. De normale prijs voor ons zou ergens rond de 100 dollar liggen, maar met 1/5 van deze prijs mochten wij naar binnen. We zagen ook mensen met een 1 dollar biljet naar binnen gaan, maar dat durfden wij niet;-) Voor dit museum geldt dit de hele week, maar veel andere musea hebben hiervoor bepaalde dagen of uren. Kwestie van goed opletten wanneer je je planning maakt!

Het museum heeft 44 zalen waar wij er een paar van uitgezocht hadden. No. 3 en 4 genoten van alle opgezette dieren, maar de zalen die we allemaal het mooiste vonden waren die van Planet Earth, de meteorieten en de edelstenen. Natuurlijk zijn we ook nog naar de dinosaurussen geweest, maar je weet dat alles vanuit een evolutionistisch standpunt tentoongesteld wordt. Het was in elk geval een goede voorbereiding op ons geplande bezoek aan het Creation museum. We hebben genoten van alle fossielen en fossielafdrukken. Ze hadden wel erg veel, maar de opstelling van de tentoonstelling kon niet tippen aan die van de Galerij van de Dinosauriërs in Brussel (zijn we nu nationalistisch....?)





Door de vensters zagen we het buiten nog steeds gieten. Vanuit het museum konden we rechtsstreeks naar de metrohalte. De dames wilden nog wat shoppen, maar niet in de gietende regen lopen. Nog even naar Rockefeller center geweest. Na wat gegeten te hebben, bleken de leukste winkels ook nog buiten te liggen... en het bleef maar gieten. In het Rockefeller center ligt dé Lego store en daar hebben we ons ook nog een tijdje vermaakt. Daarna voelden we ons allemaal erg moe en zijn we door het metrogewoel snel naar huis gegaan.


2 opmerkingen:

  1. Wat een groot museum zeg!!!!
    Kunnen jullie alles nog wel verwerken wat jullie allemaal zien.
    Liefs ma.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het is allemaal veel en overweldigend, maar straks gaan we de middle of nowhere in...

    BeantwoordenVerwijderen