maandag 25 juni 2012

Times Square Church






Van diverse kanten hadden we gehoord dat we dit niet mochten missen. Elke zondag zijn er 3 diensten en in de week nog 2. Wij namen de eerste dienst op zondag, die van 10.00 uur. Deze kerk is voortgekomen uit het werk van David Wilkerson, de schrijver van Kruis in de Asfaltjungle en stichter van Teen Challenge. In 1987 startte hij met deze gemeente en vandaag de dag zijn er 7.000 leden aan zijn kerk verbonden. Vorig jaar is hij overleden, maar het werk gaat onverminderd voort.

Net zoals in de Redeemer loopt ook hier alles gesmeerd en worden we door ushers (mensen die de plaatsen aanduiden) naar onze plaatsen geleid. Alle zes op een rij ergens halverwege het balkon. We zinken weg in het rode pluche. Wat een schitterende zaal. De zaal kan niet alle mensen bevatten en in andere zalen wordt de dienst op een scherm getoond.
Het is vandaag vaderdag en alle vaders mogen opstaan en ontvangen een speciale zegen. Na een korte toespraak tot de vaders start de samenzang. Een groot gospelkoor bestaand uit mensen uit allerlei windrichtingen begeleidt deze. We kennen alle liederen die gezongen worden en zelfs no. 2 haar lievelingslied zit erbij (You are holy). Ze geniet met volle teugen.

Na de samenzang genieten we van een Amerikaanse preek en we vragen ons af waarom er van die schreeuwclimaxen in zitten. Waarschijnlijk om het "amen" op te roepen? Je kunt dezelfde preek beluisteren via de website (17 juni 2012).


Na de dienst sloten we ons verblijf in New York af met koffie en chocolademelk bij Starbucks. Daarna snel met de metro naar huis, koffers pakken, vroeg naar bed, want maandag zou de grote reis over land beginnen.

1 opmerking:

  1. Hello Marc, Wilma, & family!
    We sure miss you and enjoy your blogposts from start to finish. A journey a memories you will never forget, nor us!

    BeantwoordenVerwijderen