maandag 18 juni 2012

Ook dit is New York

Bij New York denk je natuurlijk meteen aan een drukke stad met wolkenkrabbers, maar er is ook een heel mooi strand aan de Atlantische Oceaan.

Vrijdagmorgen zijn we eerst maar eens naar de wasserette geweest. Ging vlot en was goedkoop, maar ik geloof dat de kleren wel wat gekrompen zijn. Ik gebruik nooit een droger en deze was superheet. Of misschien krimpen je kleren altijd wel in een droger....? In elk geval zullen de dames het wel op het blog lezen en/of merken wanneer ze hun t-shirts aan doen - volgens mij zijn ze een stuk korter. Marc had nog een broek die een beetje te wijd was en die past dan nu misschien wel goed. Zullen we in de loop van volgende week wel merken.
De anderen gingen boodschappen halen - wat een klus wanneer de winkel niet om de hoek ligt, je geen auto tot je beschikking hebt en geen karretje op wieltjes. New Yorkers hebben hele grappige karretjes en no. 3 zou er graag een kopen, want dan hoeft ze niet meer zo te zeulen.

Na deze klusjes gingen we naar het strand. De subway had wel allerlei omleidingen, maar zo kwamen we langs een nieuw traject wat buiten over de stad liep. Beneden ons zagen we de Joodse families zich klaarmaken voor shabbat. Bij het eindpunt van het metrotraject was iedereen erg benieuwd hoe nu het strand eruit zou zien. Een groot lunapark versperde het zicht. We passeerden de affiches voor de wedstrijd wie de meeste hotdogs kon binnen werken - het record lag ergens op 64 liet het bord ons weten. Onder het geluid van krijsende mensen en ratelende achtbanen liepen we de houten zeedijk/boulevard op. Een mooi zandstrand strekte zich voor ons uit. Er was een strakke wind en het water was tamelijk koud, maar no. 3 lag al in het water voordat we het wisten. Ze heeft genoten.



Vlakbij was het New Yorks Aquarium en op vrijdagmiddag is daar "pay-what-you-wish" entree. Goed uitgezocht, hé;-) We durfden al wat meer en kwamen deze keer voor 1/20 van de prijs binnen. No. 4 heeft genoten bij de haaien, al vond hij het bassin veel te klein. De dames hebben zich vergaapt aan de kwallen en anemonen. Geweldig mooi!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten