zaterdag 2 juni 2012

Een weekje thuis

Na een lange reis kwamen we dinsdagnacht om 3 uur thuis en oh wat was ons eigen bed heerlijk zacht. De dinsdag hebben we doorgebracht met het doorspitten van de post en het opruimen van onze spullen - mmm, wat genoten we van de lavendelgeuren die uit onze tassen opsteeg. Woensdagmorgen was het tandarts- en orthodontbezoek. De hele week bleef onze living een kantoor. Stapels post moesten worden verwerkt, de inreisvisa's worden geregeld, huurauto regelen, nog een aantal overnachtingen regelen, invullen van de belasting papieren, verzenden van de Above Rubies magazines. Tussendoor moesten we natuurlijk ook weer zelf inkopen doen en ons potje koken.


Marc heeft zich ook vermaakt in de tuin en no. 4 heeft zich deze week het fietsen op twee wielen eigen gemaakt. Wat een plezier hem te zien crossen op dat kleine fietsje. Zijn knieën komen al boven het stuur uit.

Verder proberen we ons ook mentaal voor te bereiden op de overgang. Van een Mediterane naar een Angelsaksische omgeving is toch wel een overgang. We denken dat wij als Belgen er een beetje tussenin hangen. De vraag is natuurlijk waar voelen we ons beter thuis? Volgens de Fransen zelf hoort een Nederlandse zeker bij de Angelsaksen en voelen zij zich daar ook goed thuis, maar een Vlaming is een twijfelgeval.

We willen ook wat souvenirs meenemen naar de overkant. Als Nederlandse weet Wilma natuurlijk wel van alles te bedenken, maar wat neem je nu mee uit België. Het eerste wat in je opkomt is chocolade en bier... chocolade is niet zo handig wanneer we straks nog 2 weken rondtoeren met een auto. Bier ligt bij Amerikaanse christenen soms wat gevoelig. We kwamen uiteindelijk uit bij:
Cuperdons - speculoospasta - Jules de Strooper wafels - Napoleon snoepjes (die naam is wel een beetje lastig;-)) - fotoboek van België - Strip van Asterix en Obelix - puzzel van het Atomium. Voor de 4 kinderen van onze vrienden willen we niet zomaar wat van dat China-spul meenemen en vandaag bedachten we opeens dat het Gallo Romeins museum hier een hele mooi shop heeft. Morgen nog even daar binnen springen (haha en misschien staat er achter op de sticker wel Made in China). Wanneer jullie nog een gezellig België souvenir weten horen we het graag.

2 opmerkingen:

  1. • Albums van Kuifje (Tintin), of andere curiosa van Kuifje?
    Steven Spielberg heeft vorig jaar een animatiefilm van Tintin in de Amerikaanse bioscopen gebracht...

    • Poster met bekend werk van beroemde Belgische artiesten (Rubens, Magritte, Breughel, ...)

    Maar ik denk dat de shop in het museum jullie vast nog meer inspireert! ;))

    Goede reis gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat ook nog geapprecieerde souvenirs bleken te zijn:
      Speculoospasta
      de Smart games spellen van de Belgische ontwerper Raf Peeters - http://www.smartgamesandpuzzles.com/inventor/rafpeeters.html

      Verwijderen