zaterdag 9 juni 2012

De buurt verkend

Gisteren hebben we de buurt verkend - we waren nog te moe om veel anderen dingen te doen. We zitten hier in Bay Ridge, een rustige buurt met kleine huizen die door de eigenaars goed onderhouden worden. De buitenkant dan toch;-) Het doet een beetje Engels aan, maar aan vele gevels wappert de Stars and Stripes dus het kan niet missen.
Eén hoekje om en we zitten aan het water en gisteren zijn we eerst eens de pier opgelopen en hebben we genoten van het uitzicht op Manhattan, de grote containerschepen die vanaf de Atlantische oceaan New York binnenvaren, een nieuwe brandweerboot die vlak langs ons heen voer. We stonden ook nog een tijdje te kijken bij de spaanssprekende vissers die de één na de andere vis uit het water haalden.
Nog een ander hoekje om en we zitten in een park dat wemelt van de grijze eekhoorntjes. No. 4 heeft wat gespeeld in de speeltuin en de rest heeft mensen gekeken. Russisch, Hebreeuws, Grieks en Spaans lijken hier de talen te zijn.
Daarna hebben we nog wat door de buurt gewandeld en kwamen we in een straat waar alle voedsel van de wereld vertegenwoordigd is. Ons kennende kozen we de keuken van het midden-oosten en haalden we een falafel. Na de lunch stootten we op de bibliotheek en hebben we daar een klein uurtje verkoeling gezocht, wat kranten en tijdschriften gelezen en boeken bekeken - voor elk wat wils. We sloten de dag vroeg af (weten nog van de jeglag) met een bezoekje aan de supermarkt. Een belevenis op zich en daar schrijven we vast nog wel eens over.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten