dinsdag 17 juli 2012

Noordwaarts

Zondagmorgen gaan we met onze gastfamilie naar de kerk. Heel wat anders dan de diensten die we in New York hadden bezocht. Onze gastheer is de music director van deze gemeente. Naast de predikant, onderhoudt deze 150-koppige gemeente ook een halftijdse music director.

Om half tien worden we in de kerk verwacht, want eerst is er zondagsschool voor iedereen. Naar keuze kun je hier aansluiten bij het onderwerp dat jou interesse heeft. Er zijn verschillende klassen voor mannen of vrouwen of je kan ook een gemengde klas volgen. De kinderen hebben hun eigen studies. Wilma vertrekt met no. 1 naar de vrouwen. Marc en no. 4 schuiven aan bij de gemengde groep - daar waren koekjes en drinken! No. 2 en 3 gaan de snoepjes achterna in de kindergroep. Na een bijbelstudie van 3 kwartier komt ieder weer uit zijn lokaal te voorschijn en heb je nog een kwartiertje voor de eigenlijke eredienst begint.

De liturgie wordt begeleid door de music director en er is inbreng van diverse mensen. Deze zondag zijn de 4 oudsten aan de beurt, die samen een muziekgroepje vormen. Ze treden op in diverse kerken en vandaag brachten ze ook wat hymns ten gehore in de eredienst. Het valt op dat het gemiddelde gemeentelid aardig grijs is. Ook hier staan we weer in het middelpunt van de belangstelling en iedereen is weer op de hoogte wie wij zijn en waar wij vandaan komen;-)

Na de dienst spurten we naar huis voor een snelle lunch en afscheid van onze gastfamilie. Zowel zij al wij hebben nog een trip voor de boeg. Wij trekken naar het noorden, richting Cincinnati. Daar zullen we het Creation Museum bezoeken. Zij trekken voor een muziekkamp naar het westen; no. 1 had zo wel met hen mee willen gaan.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten