donderdag 19 juli 2012

Creation museum

Twee dagen hebben we ons vermaakt in het Creation museum. Teveel om onder woorden te brengen. Kijk zelf maar eens op de website.
In de inkomhal worden we welkom geheten door een aantal prachtige dinosaurussen. No. 4 is meteen in zijn nopjes. Ons avontuur begint pas echt in de kerntentoonstelling over de bijbelse geschiedenis van de schepping tot de toren van Babel met een mooie presentatie over het Evangelie tot besluit. We gaan luisteren naar een presentatie van de CEO van het museum, Ken Ham, stichter van de organisatie Answers in Genesis en begaafd spreker. Dat was echt de moeite waard. We krijgen zelfs de kans om hem persoonlijk te spreken. We zijn onder de indruk van zijn visie. 




De tweede dag bevinden we ons echt in bijbelse tijden. Marc, no.3 en 4 kunnen eens ervaren hoe een kameel rijdt. Hobbel de bobbel natuurlijk en heel leuk voor de kids. We trekken de schitterend aangelegde tuin met dierenpark in. We genieten volop. No's 1 tot en met 3 vermaken zich met fotograferen in de tuin en niet te vergeten de romantische priĆ«len. We genieten van de stenen met bijbelteksten die hier en daar in de tuin liggen. Ze wijzen ons op onze Schepper. Wat staan we soms weinig stil bij Zijn werk en de schoonheid van Zijn schepping. We ontmoeten een familie waarmee we ook de vorige dag al wat gesproken hadden en we nuttigen samen een gezellige lunch.






Na die warme akties buiten, gaan we binnen nog kijken naar 'Men in White', een special effect theater over twee engelen die een tiener helpen om de waarheid te ontdekken over God en de schepping. Voor de muziekliefhebbers onder ons wonen we nog een optreden bij van Buddy Davis. Hij is de man die de dinosaurissen in het museum heeft gemaakt. Daarnaast is hij countrymuzikant en liedjesschrijver.
Tot slot bezoeken we natuurlijk de museumshop en vertrekken we met een tas vol boeken. We hebben ons kunnen inhouden om geen hele doos mee te nemen. We zagen daar het geweldige mooie science materiaal dat zij uitgeven. Dat houden we nog even in beraad. Kent of gebruikt iemand het?




Voor degenen die het werk van Ken Ham en de organisatie Answers in Genesis niet kennen: link en link


1 opmerking:

  1. Geweldig dat jullie daar geweest zijn. Ik ken de boeken niet, maar weet zeker dat het goed en degelijk en Bijbelvast materiaal is. Ik heb ook wel eens materiaal van AIG gebruikt om een zondagsschool les te maken over dino's en Ice Age.
    Tot de volgende...:-)
    Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen