woensdag 11 juli 2012

Kentucky

Vandaag trekken we verder naar het oosten. We rijden eerst door de Blue Ridge mountains en daarna door de Appalachian mountains. Schitterend! Deze bergen zijn niet hoog en ze doen ons denken aan de Ardennen, maar dan veel ruimer en uitgestrekter. Vanaf de bosrand staan de herten ons regelmatig na te kijken.

We rijden de hele dag dwars door de staat West Virginia. Ons einddoel is Lexington in Kentucky. Wanneer we de bergen achter ons laten, wordt het landschap heuvelachtig en doet het ons aan Zuid-Engeland denken. Het enige verschil is dat het gras hier toch wel tamelijk geel is. Prairie-achtig.


Rond 18.00 uur komen we aan op de plaats waar we worden verwacht. Weer een Candle in the Window adres en voor de vensters van het huis staan dan ook allemaal kaarsen (op batterijen) te branden. Het kan niet missen - dit huis is het. Op de voordeur hangt in het Nederlands een affiche met 'Welkom Samyn familie' en al snel gaat de deur wagenwijd open. De ouders met hun twee dochters van 12 en 17 hebben naar ons bezoek uitgezien. De chili en een heerlijke salade staan voor ons klaar. Deze familie houdt van koken en gezond eten en we zullen dan ook nog veel nieuwe gerechten krijgen. Het grappige is dat dit gezin al wat taalstudie heeft gedaan. Nou ja, ze hebben vertaalprogramma gebruikt en overal in huis hangen kaartjes met Nederlandse woorden. No. 2 geniet ervan, want eindelijk kan ze weer eens goed volgen.




Het grappige is dat het interessegebied van elke familie zo anders is. Deze familie is vooral geïnteresseerd in de Nederlandse taal. De dochter van 12 zit al snel met no. 3 aan tafel en ze maken woordenlijsten. Wat een plezier kan je hebben met het maken van dictees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten