woensdag 18 april 2012

Thuisonderwijs

Begin deze week zijn we na twee weken paasvakantie weer begonnen met ons thuisonderwijs. Het ging niet helemaal van harte om op deze plaats je wiskunde boeken te moeten openen, maar no. 3 had een vooruitziende blik en begon zondagavond al aan haar rekenles zodat ze maandagmorgen toch nog in de keuken zou kunnen werken. Helaas kwam er maandagmorgen ook nog Frans en Nederlandse grammatica boven, maar moedig droeg ze deze teleurstelling. Ieder probeert zo snel mogelijk door zijn dagelijkse portie werk te komen, zodat er daarna nog veel tijd overblijft voor andere dingen. En gemotiveerd dat ze zijn om Frans te spreken… zinsbouw en grammaticavragen vliegen de hele dag om je oren.
Naast Nederlands, Frans en wiskunde hebben we ook onze dagelijkse bijbeltijd en starten we nog een lapbook over Frankrijk. Verder doen we tekenlessen – er zijn hier zulke mooie vormen en kleuren dat de kinderen inmiddels al heel wat afgetekend hebben. Onze natuurstudie gaat hier ook gewoon verder: maandag hebben we onze eerste bos veldbloemen geplukt  



en dinsdagmiddag zijn we naar de rivier gewandeld en hebben we daar heerlijk onze les gedaan: ‘de loop van rivieren’ en we hebben het proberen vast te leggen in een tekening, maar rotsblokken tekenen bleek nog niet zo eenvoudig. Na die inspanning konden ze heerlijk ontspannen in en rond het water en op de rotsen. Sommigen waren zelfs een beetje verbrand.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten