woensdag 18 april 2012

Het kamp

Zaterdag zijn alle jongeren en gezinnen hier weer vertrokken en bleven wij achter met de vaste bemanning. Alhoewel er afgelopen weekend ook weer gasten waren en zo is het hier altijd een komen en gaan van mensen. Vorige week had het noorden van Frankrijk paasvakantie en waren er veel mensen uit Normandië en de Elzas; volgende week is er weer een kamp, maar dan heeft het zuiden vakantie. Het Frans van de noorderlingen is trouwens beter te volgen dan het accent van de zuiderlingen.
De kampen hier zijn verder niks geen show, maar puur bijbel en het is geweldig om te zien hoe de jongeren en jonge gezinnen hier genieten van het onderwijs. Er zijn gewoon twee samenkomsten per dag die ongeveer anderhalf uur duren. Er wordt altijd eerst een half uur gezongen met  keuzeliederen (en zingen kunnen ze!) en daarna een preek van een uur. Ze gaan chronologisch door Bijbelboeken en zo was in de voormiddag Jesaja 50 aan de beurt en ’s avonds Handelingen 17. Jesaja 50 verwijst naar het werk van de Here Jezus en Handelingen 17 is Paulus’ preek op de Areopagus. We zijn zo gevoed met de basis van ons geloof. De prediking is ernstig en diepgaand. Alhoewel ik niet alle details helemaal kan volgen, lukt het met de Nederlandse bijbel erbij toch om de grote lijnen goed te kunnen volgen. Het vervelende is dat ik de grapjes vaak niet begrijp, maar gelukkig zit mijn vertaler en grote toeverlaat naast mij;-)
Wanneer je wat meer over het werk hier wilt lezen en/of wat van hun toespraken of zang wil horen, kun je van alles vinden op hun website. Ik denk zelf dat er ook een gedeelte van hun site in het engels is vertaald. http://www.missiontimothee.fr/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten